Dragen

Dragen

Na 9 maanden in de buik - daarna op de buik

Na 9 maanden in je buik wil een baby graag zo dicht mogelijk bij je zijn. In het begin het liefst bij mama omdat baby's weten dat zij voor eten zorgt ;-). Maar gedragen worden door papa of mee-mama, oma, meter.... is ook zalig. Iemand wiens hartslag je voelt, de warmte van het lichaam: het geeft een baby een veilig gevoel en de kans om te wennen aan de nieuwe wereld.

Waarom is het goed om je baby te dragen?


Je baby op een juiste manier dragen in een veilig, ergonomisch draagsysteem biedt je veel voordelen als ouder. Het is ook goed voor je kindje!


6 grote voordelen van dragen

Dragen ondersteunt de veilige hechting van de baby. Dit is essentieel in de ontwikkeling om later een stabiel en evenwichtig zelfbeeld te ontwikkelen.

  • Dragen stimuleert een goede hechting tussen moeder en kind, waardoor de kans op postnatale depressies verkleint. Ook voor papa’s/mee-mama's is dragen een ideale manier om een diepe band op te bouwen met hun baby.
  • Dragen verbetert de communicatie tussen mama en baby doordat moeders die hun kind dragen sneller en beter signalen oppikken en interpreteren. Volgens onderzoek voeden dragende mama’s hun baby hierdoor vaker én langer, wat de gezondheid van het kindje ten goede komt.
  • Het gebruik van een ergonomisch draagsysteem is minder belastend voor de knie- en heupgewrichten van diegene die draagt dan dragen op de arm. Dragen is ook goed voor mama’s met bekkeninstabiliteit door de spierversterkende werking en de juiste positionering van de heup.
  • Dragen is leuk en handig want je kindje is dicht bij je én je hebt je handen vrij om andere dingen te doen!
  • Kinderen die gedragen worden, huilen minder. 

For all the things my hands has held

The best by far is you

Laat je begeleiding door een draagconsulente

Vaak lukt het ouders niet om hun kindje correct te dragen, waardoor ze niet van alle voordelen van het dragen kunnen genieten.  Het volgen van verkeerde of gevaarlijke adviezen van sociale media of online handleidingen kan soms ernstige gevolgen hebben. De persoonlijke begeleiding van een draagconsulent is de investering waard om je kindje om een goeie manier te kunnen dragen.


Elk kindje, elke ouder, elke situatie is uniek. Ik ben opgeleid om alle factoren rond ouder en kind in kaart te brengen en een ideale draagtechniek aan te leren op een methodische, toegankelijke manier. Ik bied een persoonlijk antwoord op al je draagvragen en help je op die manier om ten volle te genieten van het dragen van je kindje!Draagconsult

Wil je graag je kindje dragen maar heb je geen idee waar te beginnen?
Misschien heb je al heel wat draagervaring maar wil je een nieuwe knooptechniek aanleren?
Of zie je het bos door de bomen niet meer tussen alle verschillende dragers?


Tijdens een draagconsult kan je een bepaalde knoopwijze tot in de puntjes aanleren, maar ik kan je ook helpen met het kiezen van de juiste draagzak of het correct en comfortabel afstellen van jouw draagsysteem.


Ter voorbereiding van een draagconsult vul je een formulier in zodat ik zicht krijg op jou en je kindje, wat je wil leren, hoe oud je kindje is en waar ik rekening mee dien te houden. Dat formulier kan je hier invullen.

Praktische info draagconsult

Verloop van een consult

Elk consult start met een kort gesprekje, zodat we nog even bespreken wat je in het formulier al aangegeven had.

Heb je al een draagsysteem? Breng het zeker mee! Zelfs al draagt het niet fijn, soms kunnen een paar kleine tips je helpen om er helemaal verliefd op te worden en een nieuwe aankoop te vermijden of uit te stellen.  

Na onze babbel gaan we dieper in op de aandachtspunten van ergonomisch en veilig dragen en krijg je wat concrete tips waar je moet op letten wanneer je een nieuwe (tweedehandse) drager zou aankopen.  Dit zorgt ervoor dat jij je aan het einde van het consult zekerder en met meer vertrouwen aan het dragen kan beginnen. 

En dan gaan we aan de slag! 

We oefenen eerst met de draagpop. Zo krijg je/jullie de knooptechniek onder de knie of kan je een aantal dragers passen die je wilt.  Pas als jij en ik groen licht geven oefenen we met je eigen kindje. 

Je draagt je baby tijdens het consult in de door jou gekozen knoop of drager. Alleen zo kan ik je nog wat kleine tips geven en kunnen we zien of je kindje het wel een fijn draagsysteem vindt. 

Dit deeltje van het consult neemt meestal even veel tijd in beslag dan het aanleren van de knoop of het zoeken van de juiste drager. 


Tarieven

Je betaalt 12,50€ per begonnen kwartier. 

Een pasconsult duurt ongeveer 1uur en zal dus ongeveer 50€ kosten. 

Wil je een knoop leren dan trek je best 1u30 uur en betaal je 75€. 


Consulten gaan door in mijn praktijk in Pelt. Tijdens corona-tijden zijn consulten online.

Voor consulten op verplaatsing rekenen ik een kilometer vergoeding van 0,30 €/ km

Na het consult

Je moet het gevoel hebben dat er naar je geluisterd werd, dat je al je vragen hebt kunnen stellen én je moet zeker zijn van je stuk! 

Je krijgt ook een formulier met een aanvraag tot terugbetaling voor je ziekenfonds. Momenteel wordt er nog geen terugbetaling voorzien, maar met dit formulier willen wij vanuit de Vlaamse vereniging Draagconsulenten de nood ervan duidelijk maken aan de betrokken diensten. 

Praktische afspraken

  • Een consult reserveren kan via dit contactformulier.
  • Je baby kan zeker mee op consult, maar het is handig dat je dan iemand meebrengt om je met je kindje bezig te zijn. Zo kan jij je aandacht richten op het leren dragen. Op het einde van het consult oefenen we dan met je kindje. 
  • Annuleren kan tot 24u op voorhand, liefst telefonisch op 0472/46 25 99.  Bij later annuleren wordt er een kostprijs aangerekend van € 25. 
  • Betalen kan cash, via payconic of een andere betaal app van je bank. 

Aangesloten bij

Draagconsulenten in Vlaanderen - Regio Limburg en Antwerpen (Kempen) Veerle Peeters)

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren