Mama van Amor vertelt
Geboorteverhaal - doula - ziekenhuisbevalling - zwangerschapsvergiftiging

Mama van Amor vertelt...


Bij de eerste ontmoeting met Veerle was er meteen een enorme klik. Door haar uitgebreide kennis, ervaring, informatie en tips die ze ons kon geven heb ik me uitstekend kunnen voorbereiden. Het was enorm fijn om met haar te overleggen en zij kon me goed bijstaan met het helder maken van mijn bevallingsplan en onze doelen. Ik kreeg steeds meer inzicht in hoe bevallen eigenlijk werkt en welke alternatieven je kunt gebruiken om de bevalling zo prettig mogelijk te maken. Daarnaast werd me duidelijk hoe belangrijk het is om je rechten te kennen als bevallende vrouw tegenover het ziekenhuis en instanties. Ik had namelijk bij de eerste bevalling toch ervaren dat er veel gebeurd was tegen mijn gevoel in en ik weinig regie had genomen. Ik had eigenlijk weinig benul van hoe je in je recht staat als bevallende vrouw. Nu wilde ik juist sterk in mijn kracht staan en daar heeft Veerle mij uitstekend bij geholpen.


Ik was bijna 37 weken en het was 35 graden buiten toen de verloskundige kwam kijken. Ik bleek zwangerschapsvergitiging te hebben en moest gelijk naar het ziekenhuis. Dit was nogal een schok voor mij want ik had me zo voorgesteld om fijn en natuurlijke te bevallen in een bad. Bij de eerste dag in het ziekenhuis was Veerle al een grote steun voor mij door er gewoon te zijn. Ze bleef net zo lang tot ik ingeleid werd laat in de avond. Dit had me heel veel goed gedaan omdat ik me hierdoor kon ontspannen en ik mijn bevalling kon accepteren om er vervolgens voor te kunnen gaan. Deze begon dan ook die volgende dag in de ochtend. En met de gouden tip van Veerle om te kolven heb ik zoveel mogelijk mijn weeën zelf opgewekt. Waardoor de bevalling goed op gang kwam.


Ondanks dat het personeel van het ziekenhuis wat tegenwerkte heb ik veel kracht en steun ervaren van onze doula om het echt op mijn manier te doen en zelf de regie in handen kunnen houden. Ze had zoveel goede tips en wist precies aan te voelen wat ik nodig had. Uiteindelijk ben ik heel snel op een skyppie bal bevallen met partner achter mij op de baarkruk. En heeft doula Veerle prachtige foto's gemaakt. Het was heel bijzonder om samen met mijn partner en een doula te bevallen. Veerle straalde voor mij echt een moederlijke oerkracht uit waarop ik kon leunen. Ze gaf me het gevoel van 'het komt goed' en 'jij kunt dat ' waarop ik veel meer vertrouwen kreeg. Ik kan daarom een Doula absoluut aanraden.


Lieve Veerle uit de grond van ons hart willen we je heel erg bedanken daarvoor. Hierdoor kijk ik nu met een ontzettend goed gevoel terug op de bevalling waarin ik me heel krachtig en sterk heb gevoeld.


Hele lieve groet van Thomas, Brecht, Tarik en natuurlijk onze Amor


' Whenever and wherever you intend to give birth, your experience will impact your emotions, your mind , your body and your spirit for the rest of your life'


Ina May Gaskin