Mama van Eline en Julie vertelt
geboorteverhaal - doula - ziekenhuisbevalling - waterbevalling

Mama van Julie en Eline vertelt...


Bij de geboorte van onze eerste dochter Julie was Veerle als doula bij de bevalling. Ze was voor ons een steun zowel voor als tijdens de arbeid/bevalling dat we er deze zwangerschap zelfs niet over moesten nadenken: we zouden Veerle ook bij de tweede bevalling erbij vragen.


Zowel Christof als ik waren dan meer op ons gemak omdat gewoon al de gedachte dat je altijd iemand kan bellen op de momenten dat je het nodig hebt al een hele geruststelling geeft. Ik wou ook deze keer weer zonder epidurale bevallen, maar door de vorige goede ervaring had ik er nu minder angst voor. Ik wist dat Veerle verschillende technieken kende om de weeën op te vangen, dus we gaven haar ook deze keer weer ons volste vertrouwen.


Deze arbeid liep het echter helemaal anders dan de vorige keer. Mijn vliezen braken niet spontaan, waardoor ik zolang als het kon thuis kon blijven. De weeën kon ik thuis zelf goed opvangen. Toen ze lastiger werden belde ik Veerle op en ze gaf me telefonisch advies wat ik al kon proberen terwijl ze er nog niet was. Aangezien de weeën op korte tijd veel heviger werden en elkaar ook sneller (om de 3min) opvolgden, vroeg ik haar rechtstreeks naar het ziekenhuis te komen. Ik ging met 6cm om 17u50 het ziekenhuis binnen en om 18u38 werd Eline geboren.


Dat het in het ziekenhuis zo vlot ging dank ik ook aan Veerle. Zij zorgde immers voor een aangename sfeer in de verloskamer en door de technieken die zij toepaste kon ik mezelf helemaal ontspannen wat alleen maar bevorderlijk kan zijn voor de arbeid/bevalling. Ik beviel in bad en was blij dat Veerle ook deze keer weer zorgde voor foto’s die een mooie herinnering vormen.


Veerle heel hard bedankt om bij de bevalling bij te zijn. Je deed de dingen op de juiste moment, je zei de dingen die ik voelde,… hierdoor werd ook deze bevalling voor ons weer een mooie herinnering.' Whenever and wherever you intend to give birth, your experience will impact your emotions, your mind , your body and your spirit for the rest of your life'


Ina May Gaskin