Ervaringen van cursisten


Ervaringen van cursisten

De cursus HypnoBirthing

HypnoBirthing Zwangerschapscursus

"Ik volg bij Veerle de borstvoedingscursus en heb ook enkele weken geleden de cursus “Hypnobirthing” afgerond. Ik was er een beetje bang voor dat het misschien zweverig zou zijn, maar dit is zeker niet het geval. Je leert dat bevallen een hele rustige en mooie gebeurtenis kan zijn ipv alleen maar afzien en pijn lijden. Dat je mag opkomen voor jouw wensen bij de geboorte. Je leert er hele goede ontspanningstechnieken die je zowel voor, tijdens als na de geboorte kan toepassen.


Veerle geeft de cursus op een zeer aangename en gemoedelijke manier. We hebben heel wat afgelachen. Ook mijn partner die er in eerste instantie een beetje sceptisch tegenover stond, vond het een aanrader. Ook bij de borstvoedingscursus heb ik al vele tips en tricks geleerd.


Kortom beide cursussen zijn zeker een aanrader!!"


T. uit Pelt

Veerle begeleidt ons schitterend in de voorbereiding naar de geboorte van ons eerste kindje. Veel onbeantwoorde vragen zijn erg goed beantwoord en we zijn ons veel beter bewust van het geboorteproces alsook onze rechten als koppel en ouders in het ziekenhuis.


Ook als koppel leven we veel nauwer samen toe naar de komst van ons kindje dankzij Veerle haar cursus. HypnoBirthing is een aanrader voor alle koppels die een kalme, rustige en bewuste bevalling en kraamperiode willen meemaken. Zeker doen! Ook de borstvoedingscursus is een sterke aanrader!


A. uit Kaulille

De cursus heeft ervoor gezorgd dat ik opnieuw met een rustig en positief gevoel mijn tweede bevalling kan inzetten en ik volop weet waar ik aan toe ben. Ik heb opnieuw vertrouwen in mijn lichaam en het gevoel dat ik dit kan doen!


k kan na deze cursus beter aangeven wat mijn geboortevoorkeuren zijn en zal niet zo snel opgeven om toch mijn natuurlijke bevalling te bekomen in een ziekenhuissetting. Ook denk ik dat ik bij een bevalling die toch anders verloopt dan verwacht, ik hier beter mee zal kunnen omgaan en het gevoel ga hebben dat ik hier beter in kan mee beslissen. Mijn partner is veel beter op de hoogte van hoe hij mij kan ondersteunen tijdens de bevalling en kijkt er nu ook naar uit om onze oefeningen toe te passen.


De cursusavonden waren in een ongedwongen aangename sfeer bij Veerle thuis. Veerle zelf ontvangt je met open armen en geen vraag is haar te veel. Ze wil je steeds bijstaan indien nodig! Ik keek er elke keer naar uit!


K. uit Pelt

"De eerste keer zwanger, een grote stap. Vanuit je omgeving hoor je de klassieke verhalen. En die klinken niet echt als: 'Dit is vreugde ...'


Veerle laat met de cursus Hypnobirthing zien dat het anders kan. Dat geboorte een gebeuren is dat je als koppel samen kan beleven. Dat je als vrouw controle hebt over je eigen lichaam. Dat de geboortepartner een deel is van het geheel. En dat je samen in overleg kan gaan met je ongeboren kind.


Veerle geeft op een heel ongedwongen manier les. Door de persoonlijke begeleiding in combinatie met de kleine groep, is er genoeg tijd voor vraag en antwoord momenten. Daarbij niet vergetend de talrijke tips and tricks die je meekrijgt."


D. uit Pelt


HypnoBirthing Zwangerschapscursus

Veerle heeft veel ervaring en kennis rond zwangerschap en geboorte. In het begin was ik onzeker over de term 'hypno' maar Veerle begeleid je daar stapsgewijs in en je voelt je snel op je gemak. Je leert technieken die je direct in je dagelijks leven kan toepassen.


Het is een geschenk om op deze manier begeleid en ondersteund te worden. Ik raad het iedereen aan!"De hypnobirthing cursus bij Veerle is een echte aanrader. In een fijne, ontspannen sfeer heb ik samen met mijn man de cursus gevolgd. Samen met nog een ander koppel heeft ze ons les per les wat meer inzicht gegeven in het proces van natuurlijk bevallen, ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken en toelichting gegeven op het boek dat bij de cursus hoort. Mijn tweede bevalling is echt een droombevalling geworden mede dankzij deze cursus. Zonder traan of scheur, maar in liefde en kracht is mijn zoon op 21 december 2018 ter wereld gekomen :)


K. uit Veerle-Laakdal

I have to say that it was some kind of luck mixed with intuition when I found Veerle and immediately had insurance that I need exactly this person.


After our very first conversation via Skype I had confidence and a great feeling of support. It’s especially important when you give birth 1st time and do it not in your motherland + you eager to do it at home with your husband 😊 


Besides courses where I got a lot of information and I’d been prepared theory wise very good, I trust Veerle 100%. And it was the key to have no fear and trust my baby and my body during labour. She helped to be in contact with my inner source and be in deep contact with my baby. It was a beautiful way to meet our star) thank you so much ❤️


Z. uit Wiekevorst


Als je pas zwanger bent komt er heel veel op je af, je kent enkele verhalen en ervaringen van familieleden en vrienden maar daarnaast is het allemaal heel nieuw en spannend. En voor iedereen anders.


Ik ben ontzettend blij dat mijn partner en ik de cursus Hypnobirthing gevolgd hebben bij Veerle.


De informatie die we krijgen over zwangerschap en geboorte zijn heel ondersteunend en geven je het vertrouwen dat je nodig hebt in deze intense en prachtige periode van je leven. Ik heb het idee dat veel vrouwen een bevalling vaak 'ondergaan' tegen beter weten in en de algemene richtlijnen volgen die ze krijgen. Maar elke geboorte is uniek! En met de juiste informatie, voorbereiding, ontspanningsoefeningen en gouden tips van Veerle kijk je uit naar een bijzondere geboorte ervaring van je kindje.


K. uit Hasselt

Wij hebben bij Veerle de hypnobirthing cursus gedaan en wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben!


Zowel mijn man als ik hebben een hele andere kijk gekregen op de bevalling. We zijn veel rustiger en hebben veel meer (zelf)vertrouwen gekregen dankzij de informatie die we hier gekregen hebben.


Veerle is zelf een heel warm en aangenaam persoon en staat ook steeds klaar als je nog met vragen zit. Ik kan deze cursus aan iedereen aanraden en mijn man ook, terwijl hij dit eigenlijk voor mij deed, is hij achteraf heel blij dat we dit gedaan hebben.


S. uit Lommel

Het heeft mijn man en ik dichter naar elkaar gebracht, hem ook meer geïnformeerd en betrokken gemaakt in de beleving van de zwangerschap.


Het heeft ons vertrouwen gegeven in het bevallingsproces en hij (en ik) weten nu hoe hij me kan ondersteunen in het proces.


S. uit Pelt

HypnoBirthing Zwangerschapscursus

Hypnobirthing geboorteverhalen


"In het voorjaar van 2018 volgenden mijn vriend en ik een reeks Hypnobirthing bij Veerle Peeters. We hadden voor de cursus maar een vaag idee van hoe we de geboorte wilden. Eigenlijk hadden we er niet echt bij stil gestaan, omdat we er ons niet bewust van waren dat je een eigen stempel op de geboorte kan drukken. Wel gingen we er al van uit dat, omdat zoveel miljoenen moeders en vaders ons al voorgegaan waren, wij dit ook wel zouden kunnen. We startten de cursus met het idee: een beetje extra voorbereiding kan geen kwaad.


Vijf sessies bij Veerle hebben onze visie op geboorte toch sterk gevormd. Ikzelf voelde me doorheen de cursus mentaal sterker worden. Tegelijkertijd kwam er meer het besef van het mogen dragen van een wezentje dat al een eigen bewustzijn en willetje heeft en daarmee ook een grotere openheid en verbondenheid met ons dochtertje. En dit door de informatie die we tijdens de cursus kregen, in combinatie met de ontspanningsoefeningen. Ieder kon er uit pikken wat voor hem/haar nuttig leek.


De geboorte van ons meisje - thuis, op een rustige en ontspannen manier - was helemaal zoals we het wilden (ook al was het niet zoals we ons voorgesteld hadden 😉 ). Ik had als moeder het gevoel in mijn kracht te kunnen blijven, het proces zelf in handen te hebben. Door de ontspanningsoefeningen EN alle kennis en ervaring van Veerle lukte me het vrij goed om te ontspannen en wist ik wat me te wachten stond en in welke fase van de geboorte we telkens waren.

Dankzij de cursus en de begeleiding van het vroedvrouwenteam hebben we ons meisje op een zachte manier kunnen verwelkomen op deze wereld. Een mooier geschenk kunnen we ons niet voorstellen."


Greet, Dominique en baby EléonoreLieve Veerle,


Bedankt voor de cursus hypnobirthing die we bij je mochten volgen. We hebben genoten van je enthousiasme en zelfs al waren we goed voorbereid en ingelezen over natuurlijk bevallen, we hebben bij jou nog heel veel bijgeleerd. Je bent een absolute meerwaarde geweest.


De cursus heeft mij geholpen om na drie miskramen weer vertrouwen te krijgen in mijn lijf en mijn eigen kunnen en kracht. Ik ben naar het einde van mijn zwangerschap zelfs beginnen uitkijken naar de bevalling. Je hebt mij en Roel ook de durf gegeven om op te komen voor onze rechten moest het toch een ziekenhuisbevalling worden.


Uiteindelijk ben ik thuis in bad bevallen van een flinke zoon Lowie.  In alle rust heb ik de weeën kunnen opvangen en geen moment van paniek dit keer. Zonder scheur en zonder persen, maar met de juiste ademhalingtechniek  die je me aangeleerd hebt. Een slinger met affirmaties hing er in de kamer, de muziek die ik zelf had uitgekozen, met Roel en mijn vertrouwde vroedvrouw aan mijn zijde is dit een superbevalling geworden. Dankjewel Veerle, ik kan jou en de cursus aan iedereen aanbevelen!


Kaat
If a woman doesn't look like a GODDESS in labor then someone isn't treating her right.


Ina May Gaskin.

HypnoBirthing® The Mongan Method Veerle Peeters

Veerle Peeters

HypnoBirthing® & Doula


Persoonlijke begeleiding tijdens zwangerschap, geboorte en kraamperiodeContact


Overwegstraat 27 - 3910 Neerpelt (B)

BE 0846.511.476

Email: hypnobirthing.doula@veerle-peeters.be

tel. +32 472 46 25 99

skype: veerle-peeters1

Copyright Veerle Peeters (c) 2019 All Rights Reserved - Privacy Policy

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren