Ervaringen van cursisten


Ervaringen van cursisten

De cursus HypnoBirthing

HypnoBirthing® Zwangerschapscursus Pelt, Geel en Herk de Stad. Ervaringsverhalen

"Ik volg bij Veerle de borstvoedingscursus en heb ook enkele weken geleden de cursus “Hypnobirthing” afgerond. Ik was er een beetje bang voor dat het misschien zweverig zou zijn, maar dit is zeker niet het geval. Je leert dat bevallen een hele rustige en mooie gebeurtenis kan zijn ipv alleen maar afzien en pijn lijden. Dat je mag opkomen voor jouw wensen bij de geboorte. Je leert er hele goede ontspanningstechnieken die je zowel voor, tijdens als na de geboorte kan toepassen.


Veerle geeft de cursus op een zeer aangename en gemoedelijke manier. We hebben heel wat afgelachen. Ook mijn partner die er in eerste instantie een beetje sceptisch tegenover stond, vond het een aanrader. Ook bij de borstvoedingscursus heb ik al vele tips en tricks geleerd.


Kortom beide cursussen zijn zeker een aanrader!!"


T. uit Pelt

Veerle begeleidt ons schitterend in de voorbereiding naar de geboorte van ons eerste kindje. Veel onbeantwoorde vragen zijn erg goed beantwoord en we zijn ons veel beter bewust van het geboorteproces alsook onze rechten als koppel en ouders in het ziekenhuis.


Ook als koppel leven we veel nauwer samen toe naar de komst van ons kindje dankzij Veerle haar cursus. HypnoBirthing is een aanrader voor alle koppels die een kalme, rustige en bewuste bevalling en kraamperiode willen meemaken. Zeker doen! Ook de borstvoedingscursus is een sterke aanrader!


A. uit Kaulille

De cursus heeft ervoor gezorgd dat ik opnieuw met een rustig en positief gevoel mijn tweede bevalling kan inzetten en ik volop weet waar ik aan toe ben. Ik heb opnieuw vertrouwen in mijn lichaam en het gevoel dat ik dit kan doen!


k kan na deze cursus beter aangeven wat mijn geboortevoorkeuren zijn en zal niet zo snel opgeven om toch mijn natuurlijke bevalling te bekomen in een ziekenhuissetting. Ook denk ik dat ik bij een bevalling die toch anders verloopt dan verwacht, ik hier beter mee zal kunnen omgaan en het gevoel ga hebben dat ik hier beter in kan mee beslissen. Mijn partner is veel beter op de hoogte van hoe hij mij kan ondersteunen tijdens de bevalling en kijkt er nu ook naar uit om onze oefeningen toe te passen.


De cursusavonden waren in een ongedwongen aangename sfeer bij Veerle thuis. Veerle zelf ontvangt je met open armen en geen vraag is haar te veel. Ze wil je steeds bijstaan indien nodig! Ik keek er elke keer naar uit!


K. uit Pelt

De cursus heeft mij geholpen om op een positieve manier te vertrouwen in het geboorteproces. daarvoor had ik meer onbewuste angsten, die ik nu grotendeels heb kunnen loslaten.


Ik vond het ook heel fijn dat mijn partner een actieve rol kreeg en dat de cursus gericht is op het koppel en de baby, en niet enkel de moeder. Het is een fijne manier om ons samen voor te bereiden op de geboorte, zowel wat het praktische als het theoretische aspect betreft.


S. uit Alken

We hebben ons als koppel kunnen voorbereiden op de geboorte van ons dochtertje, we kijken met een warm gevoel terug op deze periode.


Weten wat je lichaam doet in welke fase, zo kan je de sensaties die je voelt bij golvingen, de geboorte fase,... beter plaatsen en er rustig onder blijven, samenwerken met je lichaam en je baby, totale ondersteuning van partner, ademhaling om rustig te blijven en zo zuurstof te verzekeren voor je baby en de hartslag van de baby stabiel te houden, zelf de setting en mensen die je bijstaan kiezen, thuis bevallen zonder vrees...


We hebben een fantastische positieve geboorteervaring gehad. Ons dochtertje is op een serene manier ter wereld gekomen en ze is een rustige en blije baby ❤️


N. uit Zonhoven

"De eerste keer zwanger, een grote stap. Vanuit je omgeving hoor je de klassieke verhalen. En die klinken niet echt als: 'Dit is vreugde ...'


Veerle laat met de cursus Hypnobirthing zien dat het anders kan. Dat geboorte een gebeuren is dat je als koppel samen kan beleven. Dat je als vrouw controle hebt over je eigen lichaam. Dat de geboortepartner een deel is van het geheel. En dat je samen in overleg kan gaan met je ongeboren kind.


Veerle geeft op een heel ongedwongen manier les. Door de persoonlijke begeleiding in combinatie met de kleine groep, is er genoeg tijd voor vraag en antwoord momenten. Daarbij niet vergetend de talrijke tips and tricks die je meekrijgt."


D. uit Pelt


HypnoBirthing® Zwangerschapscursus in Pelt, Geel, Herk de Stad. Ervaringsverhalen van cursisten

Veerle heeft veel ervaring en kennis rond zwangerschap en geboorte. In het begin was ik onzeker over de term 'hypno' maar Veerle begeleid je daar stapsgewijs in en je voelt je snel op je gemak. Je leert technieken die je direct in je dagelijks leven kan toepassen.


Het is een geschenk om op deze manier begeleid en ondersteund te worden. Ik raad het iedereen aan!"De hypnobirthing cursus bij Veerle is een echte aanrader. In een fijne, ontspannen sfeer heb ik samen met mijn man de cursus gevolgd. Samen met nog een ander koppel heeft ze ons les per les wat meer inzicht gegeven in het proces van natuurlijk bevallen, ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken en toelichting gegeven op het boek dat bij de cursus hoort. Mijn tweede bevalling is echt een droombevalling geworden mede dankzij deze cursus. Zonder traan of scheur, maar in liefde en kracht is mijn zoon op 21 december 2018 ter wereld gekomen :)


K. uit Veerle-Laakdal

I have to say that it was some kind of luck mixed with intuition when I found Veerle and immediately had insurance that I need exactly this person.


After our very first conversation via Skype I had confidence and a great feeling of support. It’s especially important when you give birth 1st time and do it not in your motherland + you eager to do it at home with your husband 😊 


Besides courses where I got a lot of information and I’d been prepared theory wise very good, I trust Veerle 100%. And it was the key to have no fear and trust my baby and my body during labour. She helped to be in contact with my inner source and be in deep contact with my baby. It was a beautiful way to meet our star) thank you so much ❤️


Z. uit Wiekevorst


"We hebben zelf een redelijk druk (werk)leven waar we weinig tijd vonden om stil te staan bij de zwangerschap en om ons voor te bereiden op de bevalling. Want, hoe doe je dat? Hoe bereid je je voor? Hoe sta je er bij stil? Voor ons was de wekelijkse samenkomst de ideale manier om hier invulling aan te geven. Op die momenten werden we gevoed met ""theorie"", weetjes en tips. Dat zorgde ervoor dat we de komende week wèl wisten waarover we moesten nadenken en praten, dat maakte dingen los waar we anders zelf niet aan gedacht hadden.


Door de cursus hebben we inzichten gekregen en onze eigen waarden kunnen identificeren in de chaos van informatie die je langs alle kanten krijgt. Het heeft mij/ons sterker gemaakt om dat allemaal te kunnen filteren op basis van wat IK belangrijk vindt. Het heeft ons vertrouwen en inzicht gegeven dat er zaken zijn die we zelf mogen kiezen, bepalen, ""eisen"". Anders waren we gewoon blindelings alle adviezen van de zorgverleners gevolgd.


Ongeacht dat het hypno-gedeelte niet voor mij was weggelegd heb ik wel vertrouwen gekregen dat ik de bevalling sowieso zou aankunnen. Samen met mijn partner aan mijn zijde. Ik keek ernaar uit om samen die hele gebeurtenis mee te maken.
Jammer genoeg is de bevalling dan toch niet verlopen gelijk ik gehoopt had (keizersnede), maar toch blik ik met een goed gevoel terug naar dat moment en ben ik fier op mezelf welke weg ik heb afgelegd."


D. uit Peer

HypnoBirthing® zwangerschapscursus Pelt - Geel - Herk de Stad, ervaringsverhalen van cursisten

Als je pas zwanger bent komt er heel veel op je af, je kent enkele verhalen en ervaringen van familieleden en vrienden maar daarnaast is het allemaal heel nieuw en spannend. En voor iedereen anders.


Ik ben ontzettend blij dat mijn partner en ik de cursus Hypnobirthing gevolgd hebben bij Veerle.


De informatie die we krijgen over zwangerschap en geboorte zijn heel ondersteunend en geven je het vertrouwen dat je nodig hebt in deze intense en prachtige periode van je leven. Ik heb het idee dat veel vrouwen een bevalling vaak 'ondergaan' tegen beter weten in en de algemene richtlijnen volgen die ze krijgen. Maar elke geboorte is uniek! En met de juiste informatie, voorbereiding, ontspanningsoefeningen en gouden tips van Veerle kijk je uit naar een bijzondere geboorte ervaring van je kindje.


K. uit Hasselt

Wij hebben bij Veerle de hypnobirthing cursus gedaan en wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben!


Zowel mijn man als ik hebben een hele andere kijk gekregen op de bevalling. We zijn veel rustiger en hebben veel meer (zelf)vertrouwen gekregen dankzij de informatie die we hier gekregen hebben.


Veerle is zelf een heel warm en aangenaam persoon en staat ook steeds klaar als je nog met vragen zit. Ik kan deze cursus aan iedereen aanraden en mijn man ook, terwijl hij dit eigenlijk voor mij deed, is hij achteraf heel blij dat we dit gedaan hebben.


S. uit Lommel

Het heeft mijn man en ik dichter naar elkaar gebracht, hem ook meer geïnformeerd en betrokken gemaakt in de beleving van de zwangerschap.


Het heeft ons vertrouwen gegeven in het bevallingsproces en hij (en ik) weten nu hoe hij me kan ondersteunen in het proces.


S. uit Pelt

HypnoBirthing® Zwangerschapscursus in Pelt, Geel en Herk de Stad. Ervaringsverhalen van cursisten

Mijn partner en ik volgden de cursus hypnobirthing en hadden Veerle als doula tijdens onze bevalling. Hoewel het hypno gedeelte van de cursus niet iets voor ons bleek te zijn, hebben we veel aan de cursus gehad: info over je rechten tijdens een bevalling, wat er allemaal op je af komt en welke keuzes je ( bewust) kan maken, praktische info over bevallen en ademhalings- en massage technieken,... Ook voor mijn partner ( die hierdoor meer kennis/ zicht had over baby en bevalling) was dit een meerwaarde.


Door de info vooraf tijdens de zwangerschap en de steun van veerle ben ik voorbereid aan de bevalling begonnen.


Tijdens de bevalling zorgden Veerle voor rust en juiste informatie/ tips (als de vroedvrouwen niet beschikbaar waren..) Alsook een grote ondersteuning voor mijn partner.


Na een vlotte, natuurlijke bevalling is onze dochter Ella geboren op 3/12/2019.
Ook voor de opstart van de borstvoeding en alle vragen hierover na de bevalling is ze steeds beschikbaar voor info en tips! whatssappje en even later weet je weer hoe het moet😊


Een echte aanrader als je twijfels/angst rond bevallen hebt! Veerle geeft je het vertrouwen dat je nodig hebt!😊


A. uit Pelt

Een opluchting na de pufcursus. Ik voelde mij daar opgejaagd door, maar ik heb nu een andere manier van ademhalen geleerd die meer bij mij past en die me net rustig maakt. Een andere kijk op bevallingen.


Spijtig dat de medische wereld nog niet helemaal mee is. Ook in de omgeving krijg ik andere verhalen te horen en kijken ze je vreemd aan. Ik hoop hen na eigen ervaring een heel nieuw verhaal te kunnen vertellen.


Ik ben nieuwsgierig hoe het allemaal gaat verlopen op het moment zelf. Voor de cursus keek ik enkel uit naar het moment na de bevalling. Mijn man heeft het gevoel nu ook iets te kunnen betekenen. Het vraagt ook inspanningen achteraf thuis. Er zijn onderdelen die je enkel als koppel kan doen. Dit geeft een fijne verbinding en het gevoel er niet alleen voor te staan. Je hebt er ook tijdens stress-situaties iets aan.


K. uit Peer

If a woman doesn't look like a GODDESS in labor then someone isn't treating her right.


Ina May Gaskin.

Hypnobirthing geboorteverhalen


"In het voorjaar van 2018 volgenden mijn vriend en ik een reeks Hypnobirthing bij Veerle Peeters. We hadden voor de cursus maar een vaag idee van hoe we de geboorte wilden. Eigenlijk hadden we er niet echt bij stil gestaan, omdat we er ons niet bewust van waren dat je een eigen stempel op de geboorte kan drukken. Wel gingen we er al van uit dat, omdat zoveel miljoenen moeders en vaders ons al voorgegaan waren, wij dit ook wel zouden kunnen. We startten de cursus met het idee: een beetje extra voorbereiding kan geen kwaad.


Vijf sessies bij Veerle hebben onze visie op geboorte toch sterk gevormd. Ikzelf voelde me doorheen de cursus mentaal sterker worden. Tegelijkertijd kwam er meer het besef van het mogen dragen van een wezentje dat al een eigen bewustzijn en willetje heeft en daarmee ook een grotere openheid en verbondenheid met ons dochtertje. En dit door de informatie die we tijdens de cursus kregen, in combinatie met de ontspanningsoefeningen. Ieder kon er uit pikken wat voor hem/haar nuttig leek.


De geboorte van ons meisje - thuis, op een rustige en ontspannen manier - was helemaal zoals we het wilden (ook al was het niet zoals we ons voorgesteld hadden 😉 ). Ik had als moeder het gevoel in mijn kracht te kunnen blijven, het proces zelf in handen te hebben. Door de ontspanningsoefeningen EN alle kennis en ervaring van Veerle lukte me het vrij goed om te ontspannen en wist ik wat me te wachten stond en in welke fase van de geboorte we telkens waren.

Dankzij de cursus en de begeleiding van het vroedvrouwenteam hebben we ons meisje op een zachte manier kunnen verwelkomen op deze wereld. Een mooier geschenk kunnen we ons niet voorstellen."


Greet, Dominique en baby EléonoreLieve Veerle,


Bedankt voor de cursus hypnobirthing die we bij je mochten volgen. We hebben genoten van je enthousiasme en zelfs al waren we goed voorbereid en ingelezen over natuurlijk bevallen, we hebben bij jou nog heel veel bijgeleerd. Je bent een absolute meerwaarde geweest.


De cursus heeft mij geholpen om na drie miskramen weer vertrouwen te krijgen in mijn lijf en mijn eigen kunnen en kracht. Ik ben naar het einde van mijn zwangerschap zelfs beginnen uitkijken naar de bevalling. Je hebt mij en Roel ook de durf gegeven om op te komen voor onze rechten moest het toch een ziekenhuisbevalling worden.


Uiteindelijk ben ik thuis in bad bevallen van een flinke zoon Lowie.  In alle rust heb ik de weeën kunnen opvangen en geen moment van paniek dit keer. Zonder scheur en zonder persen, maar met de juiste ademhalingtechniek  die je me aangeleerd hebt. Een slinger met affirmaties hing er in de kamer, de muziek die ik zelf had uitgekozen, met Roel en mijn vertrouwde vroedvrouw aan mijn zijde is dit een superbevalling geworden. Dankjewel Veerle, ik kan jou en de cursus aan iedereen aanbevelen!


Kaat


Bij de start van mijn tweede zwangerschap was ik heel gelukkig dat er een nieuw wondertje op komst was. Bij mijn eerste bevalling was ik ook al overtuigd dat een natuurlijke bevalling mogelijk moest zijn. Toen ik dit besprak met mijn vroedvrouw en haar vroeg of ik best een cursus volgde, zei ze dat iedereen wel kon puffen als het moest en dat dit allemaal wel vanzelf zou gaan. Ik ging met het idee naar mijn bevalling dat we wel zouden zien hoe het liep. Bij mijn eerste kindje brak mijn water om 23 uur in de avond en heb ik doorheen de nacht samen met mijn vriend (die niet goed wist hoe hij mij kon helpen) in het ziekenhuis de weeën opgevangen. Om de 2 uur kwam de vroedvrouw kort checken met maar weinig bemoedigende woorden. In het bad gaan mocht niet omdat ik niet genoeg vorderde en mijn water al gebroken was. In plaats van mij te stimuleren om alles op gang te trekken en mijn opening te bevorderen, zeiden ze dat ik best probeerde te rusten en slapen tussen de golven door. Het feit dat ik elke 3 minuten hevige golven had, maakte dit ‘advies’ natuurlijk vrij onmogelijk. Na een lange nacht, heb ik uiteindelijk om 7 uur in de ochtend besloten epidurale pijnstilling te laten plaatsen toen ze dit vanuit het team voorstelden. Vanaf dan werd het een heel medische bevalling. Jammer genoeg niet wat ik ervan verwacht had en ik heb het hier dan ook lange tijd heel moeilijk mee gehad. Ik voelde me gefaald als mama, dat ik mijn zoontje niet de mooie geboorte kon geven die ik voor hem en mezelf voor ogen had.


Bij de tweede zwangerschap besefte ik dat het ook anders kon! Ik ben beginnen zoeken naar een doula en kwam uiteindelijk uit bij Veerle, die ook nog eens een cursus HypnoBirthing gaf. Super! lees meer


Karlien


HypnoBirthing® The Mongan Method Veerle Peeters

Veerle Peeters

HypnoBirthing® & Doula


Persoonlijke begeleiding tijdens zwangerschap, geboorte en kraamperiodeContact


Overwegstraat 27 - 3910 Neerpelt (B)

BE 0846.511.476

Email: hypnobirthing.doula@veerle-peeters.be

tel. +32 472 46 25 99

skype: veerle-peeters1

Copyright Veerle Peeters (c) 2019 All Rights Reserved - Privacy Policy

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren