Ervaringen van cursisten

De cursus HypnoBirthing

 

"Ik volg bij Veerle de borstvoedingscursus en heb ook enkele weken geleden de cursus “Hypnobirthing” afgerond. Ik was er een beetje bang voor dat het misschien zweverig zou zijn, maar dit is zeker niet het geval. Je leert dat bevallen een hele rustige en mooie gebeurtenis kan zijn ipv alleen maar afzien en pijn lijden. Dat je mag opkomen voor jouw wensen bij de geboorte. Je leert er hele goede ontspanningstechnieken die je zowel voor, tijdens als na de geboorte kan toepassen.

 

Veerle geeft de cursus op een zeer aangename en gemoedelijke manier. We hebben heel wat afgelachen. Ook mijn partner die er in eerste instantie een beetje sceptisch tegenover stond, vond het een aanrader. Ook bij de borstvoedingscursus heb ik al vele tips en tricks geleerd.

 

Kortom beide cursussen zijn zeker een aanrader!!"

 

 

"De eerste keer zwanger, een grote stap. Vanuit je omgeving hoor je de klassieke verhalen. En die klinken niet echt als: 'Dit is vreugde ...'

 

Veerle laat met de cursus Hypnobirthing zien dat het anders kan. Dat geboorte een gebeuren is dat je als koppel samen kan beleven. Dat je als vrouw controle hebt over je eigen lichaam. Dat de geboortepartner een deel is van het geheel. En dat je samen in overleg kan gaan met je ongeboren kind.

 

Veerle geeft op een heel ongedwongen manier les. Door de persoonlijke begeleiding in combinatie met de kleine groep, is er genoeg tijd voor vraag en antwoord momenten. Daarbij niet vergetend de talrijke tips and tricks die je meekrijgt."

 

 

"Als je pas zwanger bent komt er heel veel op je af, je kent enkele verhalen en ervaringen van familieleden en vrienden maar daarnaast is het allemaal heel nieuw en spannend. En voor iedereen anders.

 

Ik ben ontzettend blij dat mijn partner en ik de cursus Hypnobirthing gevolgd hebben bij Veerle.

 

De informatie die we krijgen over zwangerschap en geboorte zijn heel ondersteunend en geven je het vertrouwen dat je nodig hebt in deze intense en prachtige periode van je leven. Ik heb het idee dat veel vrouwen een bevalling vaak 'ondergaan' tegen beter weten in en de algemene richtlijnen volgen die ze krijgen. Maar elke geboorte is uniek! En met de juiste informatie, voorbereiding, ontspanningsoefeningen en gouden tips van Veerle kijk je uit naar een bijzondere geboorte ervaring van je kindje.

 

 

Veerle heeft veel ervaring en kennis rond zwangerschap en geboorte. In het begin was ik onzeker over de term 'hypno' maar Veerle begeleid je daar stapsgewijs in en je voelt je snel op je gemak. Je leert technieken die je direct in je dagelijks leven kan toepassen.

 

Het is een geschenk om op deze manier begeleid en ondersteund te worden. Ik raad het iedereen aan!"

 

 

If a woman doesn't look like a GODDESS in labor then someone isn't treating her right.

 

Ina May Gaskin.

Hypnobirthing geboorteverhalen

 

"In het voorjaar van 2018 volgenden mijn vriend en ik een reeks Hypnobirthing bij Veerle Peeters. We hadden voor de cursus maar een vaag idee van hoe we de geboorte wilden. Eigenlijk hadden we er niet echt bij stil gestaan, omdat we er ons niet bewust van waren dat je een eigen stempel op de geboorte kan drukken. Wel gingen we er al van uit dat, omdat zoveel miljoenen moeders en vaders ons al voorgegaan waren, wij dit ook wel zouden kunnen. We startten de cursus met het idee: een beetje extra voorbereiding kan geen kwaad.

 

Vijf sessies bij Veerle hebben onze visie op geboorte toch sterk gevormd. Ikzelf voelde me doorheen de cursus mentaal sterker worden. Tegelijkertijd kwam er meer het besef van het mogen dragen van een wezentje dat al een eigen bewustzijn en willetje heeft en daarmee ook een grotere openheid en verbondenheid met ons dochtertje. En dit door de informatie die we tijdens de cursus kregen, in combinatie met de ontspanningsoefeningen. Ieder kon er uit pikken wat voor hem/haar nuttig leek.

 

De geboorte van ons meisje - thuis, op een rustige en ontspannen manier - was helemaal zoals we het wilden (ook al was het niet zoals we ons voorgesteld hadden 😉 ). Ik had als moeder het gevoel in mijn kracht te kunnen blijven, het proces zelf in handen te hebben. Door de ontspanningsoefeningen EN alle kennis en ervaring van Veerle lukte me het vrij goed om te ontspannen en wist ik wat me te wachten stond en in welke fase van de geboorte we telkens waren.

Dankzij de cursus en de begeleiding van het vroedvrouwenteam hebben we ons meisje op een zachte manier kunnen verwelkomen op deze wereld. Een mooier geschenk kunnen we ons niet voorstellen."

 

Greet, Dominique en baby Eléonore

 

 

 

 

 

 

 

Veerle Peeters

Hypnobirthing® & Doula

 

Persoonlijke begeleiding tijdens zwangerschap, geboorte en kraamperiode

 

 

Contact

 

Overwegstraat 27 - 3910 Neerpelt (B)

BE 0846.511.476

Email: hypnobirthing.doula@veerle-peeters.be

tel. +32 472 46 25 99

skype: veerle-peeters1

Copyright Veerle Peeters 2018 @ All Rights Reserved - Privacy Policy