Over mezelf

Nieuw leven begint met vertrouwen

- ondersteuning  tijdens de zwangerschap, geboorte en babytijd -

HypnoBirthing® & Doula

HypnoBirthing & Doula Veerle Peeters Nieuw leven begint met vertrouwen

Hallo!

Mijn passie voor nieuw leven begon in 1996, na de geboorte van mijn jongste zoon. Ik ben toen als vrijwillige borstvoedingsconsulente aan de slag gegaan bij de organisatie Borstvoeding vzw  tot juni 2019.

Maandelijks organiseer ik infosessies over borstvoeding. Moeders voorbereiden en informeren tijdens de zwangerschap en begeleiden tijdens hun borstvoedingsperiode biedt me na al die jaren nog heel veel voldoening. Ik krijg al die jaren natuurlijk ook vele verhalen van bevallingen te horen, zowel positieve als negatieve. Daardoor werd mijn interesse rond zwangerschap en natuurlijk bevallen nog meer gewekt.


In 2010 ben ik na een opleiding als doula beginnen werken. Eén van mijn belangrijkste taken als doula is mensen informeren, vrouwen/koppels ondersteunen in hun zoektocht om bewuste keuzes te kunnen maken rond de geboorte van hun kind. De geboorte van je kindje kan je niet overdoen en hoe meer je nadenkt over de ideale bevalling en je wensen, angsten en zorgen bespreekt, hoe bewuster je keuzes kan maken. Als koppel kan je van deze bijzondere gebeurtenis in je leven een positieve ervaring maken.

De emotionele begeleiding en ondersteuning is iets wat vaak vergeten wordt, en ik ervaar dat een doula op dat vlak vaak het verschil kan maken. Voor wie graag persoonlijk begeleid wordt, zowel thuis als in het ziekenhuis, zet ik graag mijn beste beentje voor.


In oktober 2017 volgde ik een opleiding tot HypnoBirthing®docent. Vanaf maart 2018 bied  ik deze zwangerschapscursus gaan.  Ik ben lid van HypnoBirthing Nederland en België en  HypnoBirthing International

Als doula begeleid ik mensen heel persoonlijk en ben ook aanwezig bij de bevalling. Maar niet iedereen wenst extra ondersteuning op het moment van de geboorte. Daarom is de cursus HypnoBirthing® een mooie aanvulling, los van mijn doula-zijn. Ik kan koppels voorbereiden,  hun zelfvertrouwen aanwakkeren en hen  informeren hoe ze een rustige, ontspannen geboorte kunnen beleven.


Verder ben ik voorzitter van de Vlaamse Federatie van Doula's vzw. Het doel van deze vereniging is het waarborgen van de kwaliteit en de continuïteit van de persoonlijke begeleiding van de zwangere en haar partner voor, tijdens en na de bevalling.


Binnen de Vlaamse Federatie van Doula's bieden we een doula opleiding aan. Samen met enkele collega's maak ik deel uit van het docententeam.  Meer weten over doula worden?  Neem dan hier een kijkje.


HypnoBirthing® & Doula

Copyright Veerle Peeters ©2020 All Rights Reserved - Privacy Policy

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren