Body Ready Method™

Last van zwangerschapskwaaltjes?

Breng je lichaam in balans met

Body Ready Method™

Wat is Body Ready Method™?

 

BRM™ start met bewust stil te staan bij je lichaamshouding en dagelijks bewegingspatroon, om vervolgens met een combinatie van oefeningen je lichaam beter in balans te brengen tijdens de zwangerschap. Tegelijk bereid je je voor  op de geboorte en het fysiek herstel achteraf. Een zwangerschap en geboorte zijn intense fysiologische processen die lichaamsgebonden zijn en niet iedereen heeft dezelfde voorbereiding nodig. Een individueel traject maakt dat ik persoonlijk kan meekijken naar wat jij, je lichaam en je baby in de buik nodig hebben.

Body Ready Method

Waarom Body Ready Method™ ? 


Body Ready Method™ maakt gebruik van de kennis en het weten van je eigen lichaam en hoe je het beter kan laten functioneren tijdens de zwangerschap, geboorte en postpartum periode waardoor

 • je een betere balans in je lichaam kan creëren zodat je de baby kan helpen de beste positie te vinden
 • je zwangerschapskwaaltjes en ongemakken kan verminderen
 • je een beter werkende bekkenbodem kan nastreven
 • je een betere ondersteuning van je ‘core’ hebt en zo problemen met buikspieren en diastase recti kan verminderen
 • je je lichaam beter kan voorbereiden op een soepelere geboorte
 • je een gemakkelijker postpartum herstel kan hebben

BRM™ gelooft dat een  krachtige zwangerschap een specifieke voorbereiding en  ondersteuning voor het zwangere lichaam moet omvatten.


BRM™ maakt gebruik van 5 pijlers :

 • het versterken van je core/centrum
 • je bekkenbodem
 • je bekken
 • de mobiliteit van je bovenlichaam
 • het bewegingspatroon van je lichaam

Tijdens zwangerschap, geboorte en postpartum toe te passen

De aanpak van Body Ready Method™ kan niet alleen  fysieke ongemakken en zwangerschapskwaaltjes te verminderen maar vaak ook voorkomen. Kwaaltjes waarvan vaak wordt verteld dat ze 'normaal' zijn: pijn in je onderrug, pijn in je bekken, spanning onder in je buik of je lies, minder goed kunnen ademen...


De methode  bereidt  het  lichaam ook voor op een efficiëntere geboorte en een soepeler postpartum herstel.  Geboorte is een fysiologisch proces en we geloven dat het lichaam wijs is.  Die wijsheid gaat echter vaak  verloren in de moderne wereld.


De Body Ready Method™ stelt je in staat om 

 • de controle over prenatale  voorbereiding  en  geboorteondersteuning  in eigen handen te nemen 
 • je veerkrachtig en sterk in je lichaam te voelen
 • om goed voorbereid te zijn op  die  ongelooflijke  reis  door de   geboorte, ongeacht hoe de geboorte zich ontvouwt
Body Ready Method

Voor wie is BRM™ een goed idee?

 • Een zwangere die het lichaam optimaal wil voorbereiden op de geboorte 
 • Iemand die eerder moeilijke geboorte-ervaringen heeft gehad en ernaar verlangt om deze zwangerschap  proactiever te zijn beter voorbereid op de geboorte
 • Een zwangere die zich zorgen maakt over de core/het centrum van het lichaam, diastase recti, of de bekkenbodemfunctie
 • Iedereen die zwanger is en op zoek is naar een meer holistische manier om sterk, functioneel en veerkrachtig te blijven gedurende de hele zwangerschap, bij de geboorte en het postpartum
 • Diegenen die waarde hechten aan functie boven uiterlijk.


Body Ready Method™ is een evidence-based benadering van prenatale voorbereiding en geboorteondersteuning met BRM™ Pro's over de hele  wereld. BRM™-professionals maken een verschil in de benadering van prenatale zorg en geboorteondersteuning. 

BRM individuele sessies

Tijdens een individuele BRM sessie gaan we kijken hoe je loopt, staat, zit, ademt... Wat jouw specifieke bewegingspatroon is en of dit invloed heeft op de houding en werking van je lichaam in al haar functies.

Je krijgt meteen doelgerichte laagdrempelige oefeningen mee waar je mee aan de slag kan, en vaak al meteen verbetering voelt.

Een tweede/derde/...vervolgsessie geeft de kans om bewegingspatronen te optimaliseren en je lichaam steeds meer voor te bereiden op de geboorte en het postpartum, met de intentie om jezelf èn je baby meer ruimte te geven en voor jezelf een functionelere ademhaling.

Een postpartum sessie geeft je de mogelijkheid om ook na de geboorte je houding onder de loep te nemen en bijvoorbeeld het vaak zitten, liggen,voeden, dragen van je kindje... onder de loep te nemen. Ook nu weer met de insteek om balans in je lichaam te creëren.


Je kan dus kiezen voor verschillende pakketten. De sessies gaan bij voorkeur door in mijn praktijk in Pelt. Bij verplaatsing rekening ik € 0,42/km
Misschien heb je meer nood aan dagelijkse oefeningen zonder individuele persoonlijke begeleiding? Kijk dan hieronder voor het One Strong Mama online programma gebaseerd op Body Ready Method™. Zeker ook een aanrader ter aanvulling op de individuele sessies.

Pakket inhoud

(Alle sessies duren 1 uur)

Prijs

Losse sessie

€ 60,-

2 prenatale sessies + 1 postpartum sessie

€ 165,-

4 prenatale sessies + 1 postnatale sessie

€ 270,-

6 prenatale sessies + 1 postnatale sessie

€ 375,-

Body Ready Method Online programma

Duizenden zwangeren hebben het  prenatale  online programma Body Ready Method gebruikt om zich sterker, veerkrachtiger en krachtiger te voelen tijdens hun zwangerschappen en geboortes.


Wil jij bewust dagelijks of meerdere keren per week bewust fysiek je lichaam versterken en in balans brengen? Gewoon omdat je het liever in je eentje doet of ter aanvulling op de individuele sessies?


Dan kan je ook het (Engels) online programma van Body Ready Method volgen. Een levenslange toegang tot een reeks oefeningen, video's, pdf's - te gebruiken tijdens zwangerschap, geboorte en postpartum.


Gebruik code Moetjustniks voor 10 $ korting

Ben je doula, vroedvrouw of op een andere manier werkzaam in de geboortezorg?


Body Ready Method Professional Training


Schrijf je in en krijg meer vertrouwen, meer kennis in de fysiologie van geboorte. Leer hoe je zwangeren beter kan voorbereiden op de geboorte of hoe je tijdens de geboorte extra tools kan gebruiken als de natuur wat extra hulp nodig heeft.

Body Ready MethodTraining