Ervaringen

Ervaringsverhalen

Bevallen met een doula

HypnoBirthing® zwangerschapscursus

Wat cursisten over HypnoBirthing® vertellen

Rust en vertrouwen

"Het heeft ons handvaten gegeven om met heel veel rust en vertrouwen door de zwangerschap heen te gaan en we kijken positief naar de komende bevalling.
Ook heeft het ons al enorm geholpen in de communicatie met de zorgverleners, om daar kritische vragen te durven stellen en ook daar zoveel mogelijk het natuurlijke proces te kunnen volgen."

F. uit Hamont-Achel

Verbonden met elkaar

"We kijken na een traumatische bevalling nu toch uit naar de geboorte van onze dochter. Hoe het ook loopt, we staan nu in die verbondenheid met elkaar en de baby die we vorige zwangerschap en bevalling misten.
We voelen ons buiten geïnformeerd nu ook empowerd en hopen de rust die we nu ervaren nog lang te kunnen vasthouden."

C. uit Lummen

Angsten loslaten

"De cursus heeft mij geholpen om op een positieve manier te vertrouwen in het geboorteproces. daarvoor had ik meer onbewuste angsten, die ik nu grotendeels heb kunnen loslaten. ik vond het ook heel fijn dat mijn partner een actieve rol kreeg en dat de cursus gericht is op het koppel en de baby, en niet enkel de moeder. het is een fijne manier om ons samen voor te bereiden op de geboorte, zowel wat het praktische als het theoretische aspect betreft."

S. uit Alken

Partner is betrokken

Jouw manier van les geven en respect voor ieders verschillende persoonlijkheid, waar je ook heel goed op in speelde en mee omging.
Je toewijding.
De mails na elke les waardoor we een goede houvast hadden voor thuis en de extra bestanden die je mee hebt doorgestuurd na de laatste les!
Het gevoel dat je ons gaf dat we altijd met vragen e.d. bij je terecht kunnen, ook na de cursus.
De grote variëteit aan relaxatie technieken waardoor je echt de techniek kan ontdekken die voor jou werkt.
Het feit dat we zeer goed geïnformeerd zijn nu over de opties tijdens het geboorteproces.
Het feit dat de geboortepartner zo goed betrokken werd waardoor hij weet wat zijn rol is en zijn zelfvertrouwen en vertrouwen in natuurlijke geboorte gegroeid is.

Anoniem

Bewuste keuzes maken

Mijn partner en ik volgde de cursus hypnobirthing en hadden Veerle als doula tijdens onze bevalling. Hoewel het hypno gedeelte van de cursus niet iets voor ons bleek te zijn, hebben we veel aan de cursus gehad: info over je rechten tijdens een bevalling, wat er allemaal op je af komt en welke keuzes je ( bewust) kan maken, praktische info over bevallen en ademhalings/massage technieken,... Ook voor mijn partner ( die hierdoor meer kennis/ zicht had over baby en bevalling) was dit een meerwaarde.

Door de info vooraf tijdens de zwangerschap en de steun van veerle ben ik voorbereid aan de bevalling begonnen.

Tijdens de bevalling zorgden Veerle voor rust en juiste informatie/ tips (als de vroedvrouwen niet beschikbaar waren..) Alsook een grote ondersteuning voor mijn partner.

A. uit Pelt

Rechten bij de geboorte

Veerle begeleidt ons schitterend in de voorbereiding naar de geboorte van ons eerste kindje. Veel onbeantwoorde vragen zijn erg goed beantwoord en we zijn ons veel beter bewust van het geboorteproces alsook onze rechten als koppel en ouders in het ziekenhuis. Ook als koppel leven we veel nauwer samen toe naar de komst van ons kindje dankzij Veerle haar cursus. Hypno-birthing is een aanrader voor alle koppels die een kalme, rustige en bewuste bevalling en kraamperiode willen meemaken.

A. uit Kaulille

Stil staan bij wat IK wil

"We hebben zelf een redelijk druk (werk)leven waar we weinig tijd vonden om stil te staan bij de zwangerschap en om ons voor te bereiden op de bevalling. Want, hoe doe je dat? Hoe bereid je je voor? Hoe sta je er bij stil? Voor ons was de wekelijkse samenkomst de ideale manier om hier invulling aan te geven. Op die momenten werden we gevoed met "theorie", weetjes en tips. Dat zorgde ervoor dat we de komende week wèl wisten waarover we moesten nadenken en praten, dat maakte dingen los waar we anders zelf niet aan gedacht hadden. Door de cursus hebben we inzichten gekregen en onze eigen waarden kunnen identificeren in de chaos van informatie die je langs alle kanten krijgt. Het heeft mij/ons sterker gemaakt om dat allemaal te kunnen filteren op basis van wat IK belangrijk vindt. Het heeft ons vertrouwen en inzicht gegeven dat er zaken zijn die we zelf mogen kiezen, bepalen, "eisen". Anders waren we gewoon blindelings alle adviezen van de zorgverleners gevolgd. Ongeacht dat het hypno-gedeelte niet voor mij was weggelegd heb ik wel vertrouwen gekregen dat ik de bevalling sowieso zou aankunnen. Samen met mijn partner aan mijn zijde. Ik keek ernaar uit om samen die hele gebeurtenis mee te maken.
Jammer genoeg is de bevalling dan toch niet verlopen gelijk ik gehoopt had (keizersnede), maar toch blik ik met een goed gevoel terug naar dat moment en ben ik fier op mezelf welke weg ik heb afgelegd.

E. uit Leuven

Inzicht in vorige bevalling

Het heeft mij een dieper inzicht gegeven in mijn vorige bevalling, de punten waar ik graag aan wou werken aan het licht gebracht en mij een heel goede voorbereiding gegeven op de volgende bevalling. Ik voel me meer gerustgesteld en in mijn kracht voor de bevalling, ook omdat we nu veel meer geïnformeerd zijn.

T. uit Zonhoven

Uit de cirkel van angst

Ik leerde Veerle enkele jaren geleden kennen na de geboorte van ons eerste kindje. Intussen zijn we bijna 2kindjes later en kwam Veerle voorbij met hypnobirthing. Het fijne aan Veerle is dat ze veel ervaring, een ruime blik heeft en niet zo in protocols van het ziekenhuis moet passen. Daardoor krijg je meer genuanceerde maar betrouwbare info waardoor je (terug) meer in je kracht komt te staan.

Ik ben nog niet bevallen maar ben ervan overtuigd dat deze cursus een meerwaarde kan zijn voor iedereen, je haalt er zelf uit wat bij jou past en stapt uit de cirkel van angst...

K. uit Antwerpen

Betrouw-bare info

Ik leerde Veerle enkele jaren geleden kennen na de geboorte van ons eerste kindje. Intussen zijn we bijna 2kindjes later en kwam Veerle voorbij met hypnobirthing. Het fijne aan Veerle is dat ze veel ervaring, een ruime blik heeft en niet zo in protocols van het ziekenhuis moet passen. Daardoor krijg je meer genuanceerde maar betrouwbare info waardoor je (terug) meer in je kracht komt te staan.

Ik ben nog niet bevallen maar ben ervan overtuigd dat deze cursus een meerwaarde kan zijn voor iedereen, je haalt er zelf uit wat bij jou past en stapt uit de cirkel van angst...

K. uit Antwerpen

Touwtjes in handen...

Over de cursus zelf wil ik even kwijt dat niemand zich moet blindstaren op dat woordje "hypno". De betekenis ervan is ruimer dan wij dat kennen.

De cursus heeft me inzichten gegeven dat ik zelf "de touwtjes in handen heb", dat ik gerust de adviezen van de zorgverleners in vraag mag stellen als ik me ergens anders beter bij zou voelen EN het heeft me het vertrouwen gegeven om daar ook voor op te komen.

Je weet niet goed hoe je je moet voorbereiden op de geboorte van je eerste kindje. Week na week kregen we een beetje theorie tijdens de cursus wat ons een houvast gaf om de komende week bij stil te staan en erover na te denken. Het heeft ons als koppel getriggerd om in gesprek te gaan met elkaar over zaken waar we anders niet zouden bij stil staan.

Veerle, als "lesgeefster" maar zeker als persoon doet dit met hart en ziel, dat voel je keer op keer.

Tijdens je zwangerschap is je lichaam & geest zo onzeker door het onbekende dat je te wachten staat. Veerle weet hier perfect mee om te gaan. Je komt terecht in een familiale sfeer waar ruimte is voor vragen en ervaringen met elkaar te delen.

Een echte aanrader als ondersteuning voor je zwangerschap & als voorbereiding op je bevalling!

D. uit Peer

 Samen alles beleefd

"We hadden ons ingeschreven om samen technieken de leren om de 'weeën' aan te kunnen, zodat ik ze aankon en zodat mijn partner mij erdoor kon helpen. En we hebben elke golf van begin tot het einde samen doorgemaakt. We hebben ons kindje echt samen op de wereld gezet."

J. uit Zonhoven

Een andere kijk op bevallen

"Een opluchting na de pufcursus. Ik voelde mij daar opgejaagd door, maar ik heb nu een andere manier van ademhalen geleerd die meer bij mij past en die me net rustig maakt. Een andere kijk op bevallingen. Voor de cursus keek ik enkel uit naar het moment na de bevalling. Mijn man heeft het gevoel nu ook iets te kunnen betekenen. Het vraagt ook inspanningen achteraf thuis. Er zijn onderdelen die je enkel als koppel kan doen. Dit geeft een fijne verbinding en het gevoel er niet alleen voor te staan. Je hebt er ook tijdens stress-situaties iets aan."

K. uit Peer

Uitkijken naar geboorte

Dankzij de cursus hebben zowel mijn partner als ik een rustige kijk gekregen op de geboorte. We hebben er alle vertrouwen in, hoe het ook loopt, want dat kan je op voorhand niet bepalen. We weten nu wat onze mogelijkheden zijn, welke keuzes we kunnen maken, hoe de geboorte verloopt, welke technieken voor ons goed werken... Het volgen van de cursus heeft ons allebei veel vertrouwen en rust gegeven!

We kijken veel positiever naar de geboorte, we kijken er nu echt naar uit! Angsten worden verminderd.

E. uit Eksel

Rust...

De cursus bracht rust. Niet enkel en alleen voor de bevalling, maar gewoon ook in het dagelijkse leven.

E. uit Mol

Vol zelf-

vertrouwen

Samen met mijn partner volgde we de cursus hypnobirthing bij Veerle om ons grondig voor te bereiden op de bevalling. De cursus voldeed volledig aan onze verwachtingen en combineert zowel theoretische info als praktische ontspanningsoefeningen, zonder zweverig te worden. Ik heb door deze cursus geleerd om in mijn kracht te staan als vrouw en vol zelfvertrouwen uit te kijken naar mijn bevalling. Zonder angst. Door de onmiddellijke klik die we beiden hadden met Veerle hebben wij haar ook gevraagd als onze doula. En wat een meerwaarde haar aanwezigheid was tijdens de bevalling! Er heerste een absoluut positieve en krachtige sfeer in de verloskamer, waarvan ik vandaag de dag nog steeds kippenvel krijg als ik er aan terug denk. Ondanks dat de bevalling een onverwachte start had, is ze voor mij perfect gelopen, mede dankzij de ondersteuning van Veerle! Bedankt, lieve Veerle, om deel te zijn van de mooiste gebeurtenis van ons leven.

Y. uit Meerhout

Vertrouwen in mijn lichaam

De cursus heeft ervoor gezorgd dat ik opnieuw met een rustig en positief gevoel mijn tweede bevalling kan inzetten en ik volop weet waar ik aan toe ben. Ik heb opnieuw vertrouwen in mijn lichaam en het gevoel dat ik dit kan doen! Ik kan na deze cursus beter aangeven wat mijn geboortevoorkeuren zijn en zal niet zo snel opgeven om toch mijn natuurlijke bevalling te bekomen in een ziekenhuissetting. Ook denk ik dat ik bij een bevalling die toch anders verloopt dan verwacht, ik hier beter mee zal kunnen omgaan en het gevoel ga hebben dat ik hier beter in kan mee beslissen. Mijn partner is veel beter op de hoogte van hoe hij mij kan ondersteunen tijdens de bevalling en kijkt er nu ook naar uit om onze oefeningen toe te passen. De cursusavonden waren in een ongedwongen aangename sfeer bij Veerle thuis. Veerle zelf ontvangt je met open armen en geen vraag is haar te veel. Ze wil je steeds bijstaan indien nodig! Ik keek er elke keer naar uit!

K. uit Pelt

' Whenever and wherever you intend to give birth, your experience will impact your emotions, your mind , your body and your spirit for the rest of your life'


Ina May Gaskin

Hoe de ondersteuning van een doula

ervaren wordt...Steeds vaker vinden vrouwen de weg naar de doula.


  • Omdat ze op zoek zijn naar meer ondersteuning tijdens hun zwangerschap.
  • Omdat ze voelen dat ze meer nodig hebben dan de begeleiding die de huidige zorgverlening biedt.
  • Omdat ook hun partner de ruimte wil om de geboorte van hun baby op zijn/haar eigen manier te ervaren.


Lees hier de ervaringsverhalen van jonge ouders.


HypnoBirthing® geboorteverhalen

Geboorte van Lowie

HypnoBirthing Geboorteverhaal - Veerle Peeters HypnoBirthing docent in Limburg en Antwerpen

Geboorte van Raquel

HypnoBirthing Geboorteverhaal - Veerle Peeters HypnoBirthing docent in Limburg en Antwerpen

Geboorte van Aria

HypnoBirthing Geboorteverhaal - Veerle Peeters HypnoBirthing docent in Limburg en Antwerpen

Geboorte van baby M

HypnoBirthing Geboorteverhaal - Veerle Peeters HypnoBirthing docent in Limburg en Antwerpen

Een positief verhaal

HypnoBirthing Geboorteverhaal - Veerle Peeters HypnoBirthing docent in Limburg en Antwerpen