Workshop Introductie HypnoBirhting voor Zorgverleners

Workshop Introductie in HypnoBirthing®

voor zorgverleners

We hebben allen hetzelfde doel voor ogen: bijdragen aan een veilige en positieve geboorte ervaring voor moeder en kind.

Zorgverleners hebben een belangrijke rol gedurende zwangerschap en geboorte en het is bekend dat zij beslist het verschil kunnen maken.
Dat is de reden dat we deze workshop hebben ontwikkeld, speciaal voor medische professionals (vroedvrouwen, gynaecologen, dokters, verpleegkundigen), zwangerschapsdocenten, doula’s en geboortezorgwerkers die de basis filosofie van HypnoBirthing® willen leren om ouders die voor deze methode kiezen te kunnen ondersteunen.Deze workshop van 4 uur is enkel bedoeld om inzicht te krijgen in HypnoBirthing® zodat u kunt inspelen op de vragen en wensen van zwangere stellen die de cursus volgen. Deelname aan deze introductie workshop geeft GEEN recht om daarna de HypnoBirthing® cursus te mogen geven. 

Deze workshop is zo opgezet dat het zorgverleners inzicht zal geven in de filosofie, technieken en woordkeuze van HypnoBirthing® en hoezeer dit van belang is bij het ondersteunen van barende moeders en hun naasten.

Workshop Introductie HypnoBirthing voor Zorgverleners - online - Veerle Peeters HypnoBirting & Doula

Inhoud van de Workshop Introductie in HypnoBirthing:


Inleiding positieve mindset


Oorzaken van angst en hoe dit de baring beïnvloedt (psychologisch, emotioneel en fysiek)


Hoe zorgverleners HypnoBirthing ouders het beste kunnen ondersteunen


Wat is hypnose en hoe wordt het gebruikt gedurende de zwangerschap en het geboorteproces?


Het onderbewuste herprogrammeren – conditionerings technieken


Taalgebruik voor een krachtige geboorte


Endorfine aanmaak door aanraking


Ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen


Zelf-hypnose technieken – hoe gebruiken ouders deze technieken gedurende zwangerschap en het geboorteproces?

Laat mij  jou helpen zodat jij weer anderen kunt helpen.
Ik geef HypnoBirthing® cursus volgens de Marie Mongan Methode sinds 2018. Ik ben aangesloten bij HypnoBirthing International en Hypnobirthing Nederland en België. Dagelijks zie ik hoe effectief de cursus is en welke positieve invloed het heeft op ouders in de zwangerschap, geboorte en het leven in het algemeen.


In maart 2020 volgde ik een bijkomende cursus via HypnoBirthing Nederland en België om een geaccrediteerde workshop te kunnen geven aan zorgverleners. Bij kunnen dragen aan nog meer mooie geboortes is hierbij mijn missie!

De workshop is ontwikkeld vanuit de Vereniging HypnoBirthing Nederland en België. KNOV heeft hiervoor 3,5 accreditatiepunten toegekend. NBvD geeft 1 accreditatiepunt.

Wat anderen van de workshop vonden

Ik had nog niet veel ervaring met Hypnobirthing maar deze workshop heeft mij laten inzien wat voor een positieve impact dit kan hebben op het geboorteproces. De workshop heeft veel interesse opgewekt en geeft de aanleiding om hier meer mee te doen!

— Anoniem - vroedvrouwAls student vroedkunde heb ik onthouden dat woorden veel invloed hebben en hoe angst nefast kan zijn op de geboorte op meerdere vlakken

— Annelore C. - student vroedkunde


Ik wist zelf al veel over hypnobirthing dus er was niet zoveel nieuw voor me maar de verhalen hebben me wel geraakt, ik kreeg op een bepaalde moment tranen in mijn ogen door een verhaal dat Veerle deelde. Ik onthou vooral het belang van ontspannen, het vertrouwen geven aan de koppels en dat hypnobirthing echt kan helpen om een onvergetelijke bevallingservaring te hebben.

— Vanessa H. - doula


Ik vind je enthousiasme zeer aanstekelijk! De inhoud was perfect voor een introductie; de verschillende aspecten komen mooi aan bod. Heb nu een goed idee wat hypnobirthing inhoudt en mijn interesse is verder gewekt om de volledige cursus te gaan doen! Het is zo mooi om te zien dat het anders kan, dat een geboorte niet zo'n pijnlijke ervaring moet zijn zoals je ziet op tv programma's, maar heel zacht&natuurlijk. de vrouw gewoon ruimte geven en haar gang laten gaan, zoals het hoort!

— Katrien V - doula


Ik vond het heel leuk dat er filmpjes werden getoond zodat je ook kan zien welk effect het heeft. De verschillende oefeningen waren zeker ook een meerwaarde aan deze workshop.

— Merel L - Student vroedkunde


Ik vond het vooral mooi te zien wat het te weegbracht bij de vroedvrouwen en gynaecologen die deelnamen. Zeker een stap in de goede richting voor meer samenwerking en samen voor meer respectvolle geboortes!

— Monique L - doula


De uitgebreide voorbereiding op bewuste bevalling die ouders meekrijgen. Gehele plaatje. Basis van HB zou standaard moeten zijn voor elk koppel die dat wenst .

— Anoniem - vroedvrouw


Ik vond het echt wel een heel interessante workshop, ik heb er veel van bijgeleerd als gynaecoloog.

— Anoniem - gynaecoloog


Praktische informatieLocatie:

Hasselt


Data:

zaterdag 23 maart 2024


Tijdstip:

9.30 - 13.30 uur

incl kwartiertje pauze


Prijs: 

€ 70,-  Geboortewerkers

€ 60,-  Leden VFvD

€ 45,- Studenten Vroedkunde/Gynaecologie

incl. bewijs van deelname


Minstens 8 deelnemers nodig om te starten.Annuleringsvoorwaarden:

Meer dan 30 dagen voor de start annuleren, dan betaal je 10 % administratiekosten

Binnen de laatste 30 dagen  tot 14 dagen voor de workshop dan betaal je 50 % administratiekosten

Annuleer je de laatste 14 dagen voor de workshop kan je geen terugbetaling krijgen.


Indien de workshop geannuleerd wordt door onvoldoende inschrijvingen, krijg je het volledige bedrag terug gestort.


Wil je deze workshop op locatie met je collega's volgen?

Neem dan even contact op voor specifieke voorwaarden.

Workshop Introductie HypnoBirthing voor Zorgverleners - 25 februari en 6 maart 2021 - Veerle Peeters HypnoBirthing & Doula