Borstvoeding

Borstvoeding

Een mooi vervolg op je zwangerschap!

Borstvoeding


Tijdens de zwangerschap bereidt je lichaam zich voor op de komst van je baby en het maken van melk. Dit staat los van de keuze die je maakt om kunstvoeding  of borstvoeding te geven.  9 maanden heb je de baby in je buik met je meegedragen. En voor de meeste vrouwen is borstvoeding geven een logisch vervolg op de zwangerschap.

Een infosessie borstvoeding volgen kan je alvast op weg helpen in de zwangerschap. Persoonlijke begeleiding volgt dan na de geboorte.


Borstvoeding is de beste start die je je baby kan geven. Moedermelk is aangepast en groeit met je baby mee. De natuur heeft voorzien dat een moeder melk kan produceren voor haar baby. Wat niet wil zeggen dat het altijd 'rozengeur en maneschijn' is...


Een goede voorbereiding over de werking van borstvoeding is belangrijk. Weten hoe je een baby goed aan de borst aanlegt en herkennen of hij/zij ook goed drinkt, zijn belangrijke aspecten in een goeie start van borstvoeding. Maar ook probleemsituaties bij borstvoeding voorkomen, snel herkennen en weten welke trucjes je kan toepassen om alles op te lossen als borstvoeding even wat minder goed verloopt.


Hoe meer kennis je hebt over de werking van borstvoeding, hoe groter je zelfvertrouwen en net dàt is zo belangrijk. De natuur voorziet in alles om borstsvoeding te geven, jij moet er enkel nog in geloven...!


En Borstvoeding geven en je kindje dragen biedt ook nog eens een extra mooie combinatie. Meer weten over je kindje dragen? klik dan op de button.

Borstvoeding een goeie voorbereiding, Infosessie in Limburg

Een goeie voorbereiding

Thema's infosessies borstvoeding tijdens zwangerschap

Starten met borstvoeding

Infosessie Starten met borstvoeding, Limburg, Doula & HypnoBirthing

Online video module


Totale duur 2 uur


Prijs: € 25,-


Inhoud:

Hoe werkt borstvoeding?

Welke houdingen kan je gebruiken, hoe vaak aanleggen, hoe lang laten drinken, hoe weet je wanneer je baby honger heeft en genoeg gedronken heeft...

Tips om de eerste weken gemakkelijker te maken

Kink in de kabel: problemen bij borstvoeding

Infosessie Problemen bij borstvoeding, Limburg, Doula & HypnoBirthing

Data 2023


Nog te bepalen


Locatie:

Overwegstraat 27, Pelt

of

Online


Tijdstip:

19.30 u - 22.00 u


Inhoud:

Voorkomen, herkennen en oplossen van probleemsituaties, zoals pijnlijke tepels, verstopt melkkanaaltje, borstontsteking, te veel melk, te weinig, omgaan huilende baby,.. met aandacht voor de veranderingen in het leven van een jonge mama.

Borstvoeding en werken

Infosessie Borstvoeding en werken , Limburg, Doula  & HypnoBirthing

Data 2023


Nog te bepalen


Locatie:

Overwegstraat 27, Pelt

of

Online


Tijdstip:

19.30 u - 22.00 u


Inhoud:

Je geeft borstvoeding en moet binnenkort weer gaan werken. Welke mogelijkheden zijn er dan? We bespreken alle opties: waarom wanneer en hoe vaak kolven, afkolven op het werk of thuis, overschakelen naar kunstvoeding, welke zijn je rechten als voedende moeder...? Maar ook starten met vaste voeding komt aan bod.

Infosessies borstvoeding tijdens zwangerschap

Van 1996 tot 2019 was ik actief als borstvoedingsconsulente binnen de organisatie Borstvoeding vzw. 

Ik heb  zelf een ruime ervaring in borstvoeding en ben bovendien professioneel opgeleid om je deskundig te begeleiding.


Maandelijks organiseer ik (online) infosessies over borstvoeding. De sessies zijn voor zwangere vrouwen en hun partner. Ook vriendinnen, zussen, de toekomstige oma's ... zijn welkom. Je omgeving is heel belangirjk bij het slagen van borstvoeding.Praktisch

  • Reeks van 3 avonden, verschillende thema's rond borstvoeding komen aan bod, verdeeld over een aantal weken (ook apart te volgen)
  • Sessies van 2,5 uur
  • Live of online
  • Instappen altijd mogelijk
  • Volgorde van avonden is minder belangrijk
  • Borstkindjes zijn meer dan welkom!

Tarieven

Bijdrage van 25 € per sessie/per zwangere,  incl. digitale informatie, drankje en iets lekkers.

Je partner/vriendin/(groot)/moeder mag gratis meevolgen.

Begeleiding bij borstvoeding

Als borstvoedingsconsulente kan ik je pre- en postnataal informeren en begeleiden bij  borstvoeding. Dus niet enkel de infosessies tijdens de zwangerschap, maar ook de periode erna.


Indien er zich specifieke situaties voordoen die een medische ondersteuning vereisen bij borstvoeding, zal ik steeds doorverwijzen naar een vroedvrouw, lactatiekundige of arts.


Heb je vragen of twijfels tijdens borstvoeding? Neem dan in eerste instantie telefonisch contact op zodat we  kunnen bekijken welke stappen je verder nodig hebt.

Telefonisch borstvoedingsadvies is gratis.


Wil je graag dat ik even meekijk tijdens een borstvoeding? Je mag naar mijn praktijk komen of ik kom naar jou (vervoersonkosten € 0,42/km)

Ik reken dan € 15,- per begonnen kwartier.