Borstvoeding

Een goeie voorbereiding


Borstvoeding is de beste start die je je baby kan geven. Moedermelk is aangepast en groeit met je baby mee. De natuur heeft voorzien dat een moeder melk kan produceren voor haar baby. Wat niet wil zeggen dat het altijd 'rozengeur en maneschijn' is...


Een goede voorbereiding over de werking van borstvoeding is belangrijk. Weten hoe je een baby goed aan de borst aanlegt en herkennen of hij/zij ook goed drinkt, zijn belangrijke aspecten in een goeie start van borstvoeding. Maar ook probleemsituaties voorkomen, snel herkennen en weten welke trucjes je kan toepassen om alles op te lossen.


Hoe meer kennis je hebt over de werking van borstvoeding, hoe groter je zelfvertrouwen en net dàt is zo belangrijk. De natuur voorziet in alles, jij moet er enkel nog in geloven...!


Infosesessies


Sinds 1981 bundelt de organisatie Borstvoeding vzw  haar krachten om van jouw borstvoedingsperiode een succes te maken. Als consulente heb ik zelf een ruime ervaring en ben bovendien professioneel opgeleid om je deskundig te begeleiding.


Maandelijks organiseer ik infosessies over borstvoeding. De sessies zijn voor zwangere vrouwen en hun partner. Ook vriendinngen, zussen, de toekomstige oma's ... zijn welkom.


Een volledige reeks bestaat uit 3  thema-avonden en de volgende thema's komen aan bod:


  • Kraamperiode en eerste weken
  • Oei, ik zit in de knoei!
  • Afkolven, starten met vaste voeding of kunstvoeding, terug gaan werken, afbouwen


Begeleiding


Als borstvoedingsconsulente kan ik je pre- en postnataal informeren en begeleiden bij  borstvoeding.


Indien er zich specifieke situaties voordoen die een medische ondersteuning vereisen, zal ik steeds doorverwijzen naar een vroedvrouw, lactatiekundige of arts.


Heb je vragen of twijfels? Neem dan in eerste instantie telefonisch contact op zodat we  kunnen bekijken welke stappen je verder nodig hebt.Borstvoeding

Een mooi vervolg op je zwangerschap!

Borstvoeding


Tijdens de zwangerschap bereidt je lichaam zich voor op de komst van je baby. 9 maanden heb je de baby in je buik met je meegedragen. En voor de meeste vrouwen is borstvoeding geven een logisch vervolg op de zwangerschap.Veerle Peeters

Hypnobirthing® & Doula


Persoonlijke begeleiding tijdens zwangerschap, geboorte en kraamperiodeContact


Overwegstraat 27 - 3910 Neerpelt (B)

BE 0846.511.476

Email: hypnobirthing.doula@veerle-peeters.be

tel. +32 472 46 25 99

skype: veerle-peeters1

Copyright Veerle Peeters (c) 2019 All Rights Reserved - Privacy Policy